Trek of My Life

Ada baaaaaaaanyak benda yang tak pernah kita terlintas kita akan buat – kita kena buat. Pernah terlintas nak jatuh dari tingkat 8? Choyy. Pernah terlintas nak terberak dalam seluar masa dajah satu? Gross. Pernah terlintas nak kahwin dengan anak pak imam? Er.. itu depends lah kan. Hehe.

Samalah macam aku. Masa aku kena intebiu dengan si mamat Jimmy ni dulu, takkan mungkin aku terus terlintas kat kepala masa tu yang aku akan end up jadi writer dia, assist dia ke hulu ke hilir! Sama gak cam masa aku beria-ia AFUNDI ZAHID waktu AF 2, mana mungkin aku terbayang aku akan bertepuk tampar dengan dia masa dia jadi talent aku, kan? Atau masa first time aku dengar n layan lagu ‘Aku Cinta Kau dan Dia‘ yang si mamat Adifashla tuh nyanyi dulu, tak logik kalau aku kata aku dah boleh terangan nak cakap “kepala hangguk lu” kat dia on his very own face! HAHAHAHA…

But ‘now nih’ (cited from Sitie.. hehe) itu suma dah jadi rutin aku. Sampai macam dah takde perasaan tengok muka diorang. Lagi rasa nak sekeh kepala sekor² ada la. Haha. Best kan keja aku? Leh calit taik idung kat jaket Burn tanpa dia perasan. Leh kutuk Mila budak dajah 6 tanpa rasa segan silu. Leh jalan ngan Sarimah Ibrahim yang sangat cantek dan baek ati (Jojoe.. bini orang tu jojoe.. mengucap.. mengucap banyak²). Pendek kata memang best yang teramatlah keja aku skang ni. Hahah.

Tapi kan, sebab keja aku yang tak pernah aku terbayang, terlintas dan terangan untuk aku buat ni gak, aku rasa cam kehilangan sesuatu. Nama benda tu adalah MASA. Cuti tak tentu hala. Keja tak tentu jam. Which has caused me a very long wait before I could meet my friends, especially my closest bestest friend, si Budak Chomot.

Sori kengkawan. Sori untuk Chem, sebab takleh pi umah terbuka yang Bie buat memandangkan aku kena pi shooting kat Penang. Sori untuk Gy, sik dapat ngagak kitak even kitak dah lamak juak jadik orang KL, gago gilak mek nek tok. Sumimasen ne, Imoto chan.. daijobu ka anata? And sori untuk Itie.. tah bile lah aku leh jumpe ko, leh qada’ citer yang bertimbun nih. Minggu ni ada shooting lagik. Aduhai…

Harap suma maaf dan ampunkan aku. Akan datang jugak satu ari ni yang aku takkan sebuk sebuk lagi k. Enjoy ur lives, dont worry bout me. Pandai-pandai la aku lepas tensen kat jaket orang lain plak pasni. Take care guys.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mou daijoubu shinpai nai to nakisou na watashi no soba de
itsumo kawaranai egao de sasayaite kureta
mada mada mada yareru yo datte itsu demo kagayaiteru
toki ni wa isogisugite miushinau koto mo aru yo shikatanai
zutto mimamotte iru karatte egao de
itsumo no you ni dakishimeta
anata no egao ni nando tasukerareta darou
arigatou arigatou Best Friend

Konna ni takusan no shiawase kanjiru toki wa shunkan de
koko ni iru subete no nakama kara saikou no purezento
mada mada mada yareru yo datte itsu demo minna soba ni iru
kitto ima koko de yari togerareru koto sonna koto mo chikara nikawaru
zutto mimamotte iru karatte egao de
itsumo no you ni dakishimeta
minna no egao ni nando tasukerareta darou
arigatou arigatou Best Friend

Toki ni wa isogisugite miushinau koto mo aru yo shikatanai
zutto mimamotte iru karatte egao de
itsumo no you ni dakishimeta
anata no egao ni nando tasukerareta darou
arigatou arigatou Best Friend

Zutto zutto zutto Best Friend.

:::credits to kiroro:::

Advertisements

One thought on “Trek of My Life

  1. selamat hari raya (m still waiting for my duit raya…) .. thanks for the birthday wish… suddenly teringat sambal belacan buah machang… yumm yumm… 🙂u happen to know things about notebook? thinking of buying one la…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s