Am I A Baby?

Check this out. Cited from a blog of a friend of mine (thanx, Liza).
Quite interesting (at least for a bored guy, like me, at such a boring time like now ).
And quite precise too. I’ve bolded some which matches me (I think.. heheh)…

—————NOVEMBER BABY ——————–
Trustworthy and loyal. Very passionate and dangerous. Wild at times. Knows how to have fun. Sexy and mysterious. Everyone is drawn towards your inner and outer beauty and independent personality. Playful, but secretive. Very emotional and temperamental sometimes. Meets new people easily and very social in a group. Fearless and independent. Can hold their own. Stands out in a crowd. Essentially very smart. Usually, the greatest men are born in this month.

Ada betoi ka? Hehehe.. pakat² komen ye…

Calon student AF6 dah reveal!! Hahahah. Ada 25, tapi the real final list will be declared on this Sunday. Tak perasan lak aku, ada ke tak diorang bagitau berapa orang ayang akan dipilih. Hehe.
Nak tau sape? Tengok sendiri la Tirai AF, Ahad ni. Mana leh aku bagitau, P&C oo.. (yah rite!)…

Cuma yang aku leh cakap, memang ada among those 25 yang akan direject dengan senang. Hehe. Tapi stil those judges akan menghadapi kesukaran bila yang ‘senang direject’ tu dah kehabisan stok. Hehe.. Buatlah korang, apa yang patut.

AF6? Hurmm.. Macam yang Mr Zainir cakap tadi, “We don’ have any figure to expect on“.. Kalau tanya aku, lagi teruk. Aku akan jawab “I don’t have anythin to expect on“.. sebab apa? Yelah.. kang aku expect macam laen, laen lak yang jadi kan? Sama macam keputusan our latest PRU. Huhuu…

PRU 12? Hurmm.. xleh komen banyak. Cuma yang boleh aku katakan – keputusan PRU baru² ni adalah satu pengajaran yang MAHA BESAR buat semua. And when I say SEMUA, I do mean SEMUA!
Pengajaran untuk yang menang – mampu or tak keja kuat untuk mengotakan ribuan janji yang telah kalian taburkan?
Pengajaran untuk yang kalah – jujur pada diri, cukup or tak persiapan dan strategi yang kalian atur untuk menang sebelum ni, dan cukup baguskah khidmat korang sepanjang 4 tahun yang lepas untuk menuding jari pada para pengundi yang kononnya ‘tidak setia’?
Pengajaran untuk yang mengundi – cukup bersediakah anda untuk menghadapi apa-apa kumungkinan rentetan daripada keputusan dan pilihan yang kalian yakini tepat?
Dan of coz, pengajaran untuk yang TAK MENGUNDI – masih ingin sambung tidur yang dihiasi mimpi yang tidaklah berapa indah dan memilih untuk tetap tidak mendaftar atau tidak keluar or balik kampung untuk membuang undi?

Hehe.. Sorry kalau ada yang tergigiti lidah sampai berdarah keluar tak henti². Tepuk dada, tanyalah apa yang patut. Kalau dada bergema, pegilah isi. Ada masa lagi, 4 tahun lagi. Kalau berbunyi padat dan kejap, jaga²lah. Tanda ada penyakit lah tu. Hehehe…

p/s : Malaysia akan menghadapi 4 Tahun Yang Ceria, yang telahpun bermula hari ni – Indeks Komposit Kuala Lumpur jatuh 130 mata; kejatuhan paling teruk dalam sejarah (dalam masa satu hari) hingga memaksa kita pakai circuit breaker dan menggantung bursa saham kita (plan yang tak pernah kita praktikkan sejak dikenalkan 10 tahun lalu)!!!

Advertisements

One thought on “Am I A Baby?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s