Penantian

Berapa lama mesti kunanti
sinar cahaya matamu
gemerlap bagai bintang
menghiasi malam
malam yang menutup diriku

Berapa lama perlu kutunggu
lontaran suara dari bibirmu
memecah hening taman
taman syurgawi
pada sebuah hati yang sepi

Penantian.. suatu siksa
yang tidak tertanggung
oleh tubuhku yang kering dan layu

Kepastian.. suatu penawar
dalam suka dan duka
yang meniti hidupku…

Tiba-tiba aku teringatkan lirik lagu ni. Sebabnya? Sebab terdengar dari PC abang Raizal kat belakang ni. Hmm.. rasa²nyalah kan, lagu ni tentang apa ek? Mata siapa? Suara siapa? Hati siapa?

Memanglah – hanya penulisnya yang sebenar tahu amat akan maksud lagu ni, bukan aku. Aku hanya boleh mengagak.. boleh meneka, daripada apa yang aku rasa. Apa yang aku rasa?
Sedih. Sebak. Sayu. Itu saja. Tiada yang lain.. itu saja.

p/s : credits to zubir ali and harmoni.

Advertisements

5 thoughts on “Penantian

  1. beb.. aku pon takleh nk tangkap lagu dia mcmana.. nananananana~(cuba mencipta melody sendiri).. yg mcm tu kan? hehe..

  2. Erm. Tah.. Rasanya tk sesuai kot. Ermm tapi tah la. But if nk dengar lagu-lagu untuk cinta teragungNya maybe boleh dengar beberapa lagu JS Kevin sebelum dia meninggal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s