Tribute to a Budak

Budak,

Ko ingat lagi tak, the first time we oficially met? Masa tu Liza ajak aku, Abg Man n Luqman makan KFC, dia belanja katanya. Ko n Aini pun join. Abg Man ye-ye nak duduk depan ko, tapi tah camna lepas dah susun baek punye, aku plak yang kena bertentang ngan ko. Huhuu. Ingat lagi tak ayat pertama aku kat ko? “So.. kita tak pernah bercakap kan seblum ni?“.. Ko? Gelak je kot, kalau tak silap. Aku pun ingat² lupa. Yelah, sedar tak sedar dah 8 tahun dah benda tu berlalu. Hehe. Lucu.

Budak,

Ko ingat tak lagi, surat pertama ko kat aku? Aku tak berapa nak ingat. Serius. Tapi bunyinya macam ko marah kat aku about somethin. Hmm. Sebab apa ek? Cuba ko ingat balik, then cerita balik kat aku, leh? Hmm.. aku tau, sure ko cakap daya ingatan ko lemah (walaupun ko dah jadik best student, fly ke States and stil score tak hingat kat sana and skang dah nak jadik doktot).. huh…

Budak oi,

Ingat tak kita selisih depan makmal sains form one depan kantin tu, yang aku wat² tak nampak ko tu? Hmm.. nape aku wat camtu ek? Marah ke aku masa tu? Marah sebab ko tegur aku eh? Hmm.. yang aku tau, petang tu jugak Liza n Aini sound aku.. cakap ko tengah nangis gile² kat dorm. Huhuu.. sori budak. Tapi kan, sebab tu la jugak ko datang kat aku petang tu (or the next petang ek, tak sure lak aku), nangis².. ngadu pe tah.. haha. Sori, pecah lobang. Tapi kan, itulah yang wat kite makin rapat kan.. saaaaammmpaiiii lah skarang. Kan? Kan?

Budak,

Ingat tak lagi satu Subuh tu ko datang kat tempat aku, and cakap “Mintak tolong bleh?“.. aku just angkat kening, sebab aku dah nampak ko tengah pegang bungkusan apa tah kat blakang tu.. dalam hati aku dah leh agak, sure ko nak suh pass kat Topek kan? Aku ok je. Then ko tanya lagik, “Senyum sikit leh?“.. aku terus tergelak. Pehal lak budak ni kan. Hehek. Rupenye bungkusan tu untuk aku. Hehehe. Malu aku. Ada surat, and ada wallet ADIDAS dalam tu. England lagik. (Sampai skang aku tak penah pakai wallet tu.. sayang ooo..).. So aku pun pulun la reply surat ko tu, and letak atas meja ko. Later that evening, aku tengok surat tu stil ada kat situ. Rupenye aku baru tau, ko balik umah petang tu, antar Kak Lynn pegi airport. (By the way, I still read that letter til today). Huhuu…

Oi oi budak,

Ko nak tau tak.. dulu kan, aku paling lemah bila cikgu suh aku wat karangan “Sahabat Saya” or “Teman Baik Saya”… sebab.. err.. aku memang ramai kawan. Semua pun aku rapat. Tapi tu la, ramai sangat. Takkan dalam karangan tu aku nak tulis semua berpuluh beratus nama.. kan? Lagipun, rapat camnapun, still ada benda yang aku nak crita kat diorang tak lepas. Tapi lepas aku kenal ko, aku rasa aku leh score kalau cikgu suh aku wat karangan camtu lagi. Konfrem. Hehe.

Budak wei,

I’m gonna miz u much budak. Ko jaga diri bebaik tau. Pasni ko dah bukan di bawah jagaan aku dah tau. Huhuu. Tapi jangan laa lupa aku, and jangan ingat aku sangat jugak. Ada apa² masalah yang tak relate dengan rumahtangga, my shoulders remain yours.. ingat tu.

Budak.. oo budak..

Selamat ulang tahun bebeh. Turning 25th on 25th day of the year surely means a lot to u kan. Jubli Perak. Aku doakan ko sentiasa heppi and ok, cuma tu je yang aku mintak. As long as u’r heppi, i’ll be more than heppi.

..Us.

 

 

 

 

 

 

 

As long there is a you, and as long as there is a me, there’ll always be an US. Remember?

(‘-^) 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Life is full of lots of up and downs
but the distance feels further
when its headed for the ground
and there’s nothing more painful
then to let your feelings take you down..

It’s so hard to know
the way you feel inside
when there’s many thoughts
and feelings that you hide
but you might feel better
if you let me walk with you
by your side..

And when you need a shoulder to cry on
when you need a friend to rely on
when the whole world is gone
you won’t be alone..

‘Cause I’ll be there..
I’ll be your shoulder to cry on
I’ll be there..
I’ll be your friend to rely on
when the whole world’s gone
you wont be alone
cause I’ll be there..

All of the times
when everything is wrong
and you feeling like
there’s no use going on
you can’t give it up
I’ll help you work it out
and carry on..

Side by side
with you till the end
I’ll always be the one
to firmly hold your hand
no matter what is said or done
our love will always continue on..

Everyone needs a shoulder to cry on
everyone needs a friend to rely on
when the whole world is gone
you won’t be alone..

‘Cause Ill be there..
I’ll be your shoulder to cry on
I’ll be there..
I’ll be your friend to rely on
when the whole worlds gone
you won’t be alone..

‘Cause Ill be there..
I’ll be your shoulder to cry on
I’ll be there..
I’ll be
the one to rely on
when the whole worlds gone
you won’t be alone
’cause I’ll be there..

And when the whole world is gone
you’ll always have my shoulder to cry on…

..credits to tommy page.

Advertisements

6 thoughts on “Tribute to a Budak

  1. ye ke aku blanje kfc? tak ingat pon. baiknye hati..haha
    pastu aku rase tak pnah lak ajat nangis n aku sound ko. maybe aini je kot. aku x byk memory ar time kat mat jiwa.

  2. Mayb sebab ko tgh dgn Aini kot masa tu, sebab tu aku pukul rata je cakap korang yg tegur.. Huhuu.. Tak banyak memori? Xpe.. Nanti aku tolong ko flashback satu2 ek.. Hehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s