Tribute to an Old Friend…

“Arwah sempat berusaha sampai dapat Master, tapi tak berpeluang untuk menikmati apa yang diusahakan. Kamu semua yang masih sempat ni, bersyukurlah.. nikmatilah betul betul…”

Itu antara ayat yang keluar dari ibu kepada arwah rakan sekelas dan sekolah aku, Alin @ Nur Fazlin Abu Hasan, yang baru je tinggalkan dunianya Ahad lepas, accident. Sume orang pakat pergi Ahad malam, tapi syukur jugak aku dapat pergi Isnin petang, walaupun tak sempat tengok arwah ‘disimpan’ (istilah yang orang Utara pakai untuk ‘kebumi’). And yang paling aku syukurkan adalah kesempatan berjumpa ibu arwah, seorang wanita yang sangat sangat kuat. Dia jugaklah yang bercerita tentang saat saat akhir arwah pada kami, dan aku pasti kisah itu terpaksa diulang pada setiap tetamu tanpa jemu.

Arwah seorang yang baik. Manis. Sekelas dengan aku 2A3 dan 3A3 jugak kalau tak silap. Kalau diusikpun, dia just akan senyum atau menjeling. Itu je. Dan yang aku amat pasti, arwah tak pernah memberi masalah dengan orang lain, atau menjadikan orang lain masalah baginya.

Semoga arwah ditempatkan dalam kalangan insan insan yang terbaik di sisi-Nya. Amiin.

p/s : Dan terima kasih juga buat saudara Faiz kerana memuji kecantikan kereta dan tunangku. Hehe…

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Pertemuan kita di suatu hari
menitikkan ukhuwah yang sejati
bersyukurku ke hadrat Illahi
di atas jalinan yang suci..

Namun kini perpisahan yang terjadi
dugaan yang menimpa diri
bersabarlah di atas suratan
kau tetap pergi jua..

Kan kuutuskan salam ingatanku
dalam doa kudusku sepanjang waktu
ya Allah bantulah hamba Mu..

Mencari hidayah daripada Mu
dalam mendidikkan kesabaranku
ya Allah tabahkan hatiku selalu

di atas perpisahan ini..

Senyuman yang tersirat di bibirmu
menjadi ingatan setiap waktu
tanda kemesraan tersimpul padu
kenangku di dalam doamu
semoga Tuhan berkatimu…

..credits to an naurah.

Advertisements

2 thoughts on “Tribute to an Old Friend…

    • try cari original version.. group budak² pompuan.. laaaagi seram, siap ada bunyi ombak angin gi.. huhuu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s