Post Raya Snippets

1. Aku sepatutnya balik ke KL Sabtu malam, lepas game (lebih kurang 0000hrs). Tapi memandangkan pujuk rayu sang tunang, aku ambik keputusan untuk gerak 8 jam lebih awal (lebih kurang 1500hrs ++). And I’m glad that I did, sebab aku berjaya sampai KL lebih kurang 1900hrs ++ (sempat berhenti di Tapah) dan sempat gi tengok game dengan Meown and tunang aku. Yeay!

2. Aku sepatutnya start keja hari ni, tapi setelah diconfirmkan dengan rakan-rakan sekerja aku – rupanya aku takde dalam schedule pun! Huhuu. Kalau tau, tak yah balik lagipun takpe kan. Eh tak jugak. Balik awal, leh jumpe tunang aku awal. Kan? Kan? Hehe.

3. Semalam Ahad, so hari untuk berjalan-jalan. Aku pegi Sunway, layan G-Force. Yup yup, of coz lah berdua.. aduu. Hmm.. leh tahan laa crita tu. Just another animals-speaking-halftoon-halfmen Disney fantasy innuendos. Other than that? Still prefer my Lion King though. Heheh.

4. Pastu pegi lak cari sedikit dvd cetak rompak di sekitar Uptown. Dapat gak aa 6 dvd. Satu RM8, beli 5 dapat free satu. Yeay!

5. Tengah ‘membeli belah’, Mama Fira call. Hehe kan dah kena marah.. terlupa kat family kecik aku yang satu nih. So off we went to Alam Damai. Sempat gak aa melahap spaghetti, laksa and nasik, walaupun kununnya Mama cakap “just kuih kuih je”. Pastu sempat gak aku tertido dengan jayanya di sofa yang amat empuk itu, sebelum sedar hari dah gelap and cam tak brape nak ada mood untuk lepak lebih lama gi. Bubbye Mama.. bubbye adik-adikku – Kakak, Kakchik and Dik Loy. Tahun ni takde duit raya ek, abang sengkek. Hehe.

6. So pagi ni aku free. Cuma takde kereta, sebab Keklin nak pakai. And dia akan terus pakai sampai ujung minggu. Takpe kot, akupun tak masuk opis. Cuma esok kena mintak tolong sesapa yang sudi lah kan. Hehe.

7. Abg Salimin call, nak brief pasal Jeng Jeng Jeng. Heh. Nama show ni cam nama aku kan? Esok ek bang, hari ni saya masih bercuti. Huhuu.

8. And owh.. my boss, Mr. Malay Male dah bunyi suruh jumpe dia. He wants to show something gleeful. Hmm.. nanti jap ek boss, gua nak carik keta dulu.

All in all.. raya dah abes. Hidup mesti terus.

Owh.. my fiance jut called – going to her aunt’s for lunch. Yeay! So economic me!

Mandi dulu…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s