Perca

1. AKU tengah sibuk. Sibuk sangat sangat. Dan letih. Sangat sangat jugak. Bukan setakat nak layan orang lain, makan minum aku sendiri pun terabai. Aku tak kisah, sebab ni semua sementara je. Seminggu lagi selesailah, bukan selamanya pun tarafnya. Aku akan cuba terus bersabar, bila mana sesuatu tu aku maklum akan bila tarikh luputnya. Sebab tak berbaloi nak bebankan jiwa dan minda dengan sesuatu yang sementara macam ni, kecuali saja-saja nak exercise otak. Jadi harapanku, agar semua orang turut bersabar bersamaku.. supaya kesabaran dan ketahananku akan mampu aku kekalkan.

2. I’M on a tight diet. Yupp. This may sound absurd, but I AM doing it. Diet aku bukan dengan mengambil mana-mana produk komersil, tapi melalui doktor di sebuah klinik. Interested? Bagi aku habis dulu diet 3 bulan ni.. already half way thru. Kalau betul menjadi (yang aku rasa amat, amat menjadi setakat ni), aku akan ceritakan lebih lanjut. Lost 8kg ALREADY, in 3 weeks, and the number is getting greater and greater. Heh.

3. TARIKH dah ada. Yup yup. Dah lama pun, dah dekat sebulan dah decide. Both families dah tau. Some close friends pun. Tapi belum ada rasa nak announce lagi, sebab kad belum siap. Err.. gotta get that done by next week – aku letak deadline sendiri. Huhuu. Buat sementara ni, both families, and of course my other half, dah tengah sibuk menyiapkan segalanya. Sorry guys, will be joining the party real soon. Sangat sangat bersyukur dan berterima kasih.

4. KEGILAAN lirik masih belum mencapai hasil yang aku harapkan. Satu persatu ayam tambatan aku tumbang. Sesetengah sebab kekalutan, sebahagian lagi sebab keyakinan yang terlampau melampau. Sebahagian kecil? Unsur luaran (selain diri sendiri), yang mampu menambahburukkan lagi punca pertama dan kedua tadi. Haih. hari ke hari, aku (kami, actually) masih terus berharap. Dan mengharap. Come on guys! Jangan sia-siakan penat sangap aku put my big day’s prep on hold.. Haih…

5. THE DEVILS tengah lead by 1 point. Such a narrow lead, I know. Aku lebih suka mengekor dari belakang by 1 point, and potong kat corner. Heh. But.. hmm yeah.. all we need to do is put our minds on the remaining games, and win ’em all. Tak yah pikir about those 2 teams yang tengah cucuk angin tu. When it’s our time, just do our jobs at their best. Kan? GLORY GLORY!!!

ITU SAJA. Banyak nak cakap, tapi kudrat otak tak cukup untuk gerakkan tangan berkarya. Biarlah otak tu berendam dulu dengan cakap-cakap dalam diri yang kononnya banyak tu. Biar tepu, biar tersejat secara natural. Akhir kata, best of lucks for me. Extra s, for extra luck.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

For the loveliest person there is. Happy Birthday, Mama.

Kau sinaran bulan
menyerikan bitang bintang
kaulah fajar yang menerbitkan pagi..

Kau sirami embun
menyegarkan pepohonan
kau bukakan tabir siang untukku..

Kau berikan, mama
kasih sayang maha murni
betapa agungnya tiada ternilaikan..

Oh mama
oh mamaku
tiada cinta yang suci
setulus cintamu..

Kusuntingkan mama
sekuntum mawar putih
sebagai lambang kesucian cintaku…

.. credits to sharifah aini.

Advertisements

One thought on “Perca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s