Dia Lagi?

Hari ini, tahun tahun yang lalu, aku takkan pernah miss buat satu benda ni. Cer teka cer teka? Hehe.

Sure insan yang berkenaan tengah terasa hati.. merajuk.. moncong beberapa depa.. sebab aku tak lakukan apa² pun hari ni, tahun ni. SMS tak. CALL pun tak. Hahaha aku kejam.

27. Antara angka yang paling signifikan. Orang Melayu panggil 27 Ramadhan ni Malam Tujuh Likur. Antara tarikh paling ideal untuk Lailatul Qadar, katanya.

27 Rejab pulak, adalah tarikh di mana Baginda S.A.W naik ke Sidratul Muntaha, dan membawa pulang solat wajib yang 5 waktu, 17 rakaat sehari macam yang kita sepatutnya amalkan hari ni.

Seterusnya 27 adalah nombor atom bagi kobalt – itu aku pasti, insan berkenaan tau sangat sangat. Makanan dia kot Kimia kan. Lain laa aku, Kimia aku SPM D7. Sebab tu aku matrix second intake je. Hauhuahua pecah lobang. Yeah, science sucks.. tell me about it.

Itu yang positif. Yang negatifnya tentang angka 27 ni (sekadar untuk peringatan – na’uzubillahimin zaalik); ramai ikon muzik kembali ke pangkuan-Nya pada usia 27. Antaranya? Jim Morrison. Jimmy Hendrix. And the one and only; Kurt Cobain – which happens to be insan berkenaan punya favourite. (Not me. I prefer KRU, or 4U2C. Or Feminin, atau Mukminin. Hahah lawak Ahadiat Akashah).

Ok, mari pulang ke pangkal jalan. Hehe.

Dan 27. Perghhh. Itulah usia insan berkenaan hari ini. Tidak serupa seperti hari-hari yang sama 26 tahun sebelum ini, aku pasti rasanya kali ini amat, amat istimewa sekali. Sebab? Hehe. Ada leeeee…

With that,


Sorry budak. Sengaja. Hehe.

_______________________________________

Persahabatan
biar jujur ikhlas di hati
janganlah dikhianati
kepada temanmu kawan..

Persahabatan
menjalinkan kasih dan mesra
jangan dimungkiri
segala janji kita..

Kau dan aku saling memerlukan
bersamaku oh mengejar impian
demi kesetiaan kita
sahabatku..

Kaulah teman di mana sahaja
suka duka kita tempuhi bersama
mengejar impian oh kawan
kaulah teman..

Persahabatan
biar jujur ikhlas di hati
janganlah dikhianati
kepada temanmu kawan..

Persahabatan
menjalinkan kasih dan mesra
jangan dimungkiri
segala janji kita…

..credits to 4u2c.

Advertisements

4 thoughts on “Dia Lagi?

    • er.. tak sure lak tu ning ka dak.. rasanya pompuan gemok mana tah, sebab penah tgk dalam konsert.
      amek laa.. amek laa.. lalala~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s