Tiga

There are zillions wonders related to NUMBER 3. Though aku baru tengok I AM NUMBER FOUR semalam, tapi aku lebih suka bercakap pasal nombor TIGA. Hahaha. Owh.. aku just nak cakap pasal benda yang berkait dengan aku. Yang saintifik apa semua tu, aku yakin korang lagi terror meng’Google‘, ye dak? Hehehe…

1. Ramai tanya, kenapa nama blog ini ‘Ketiga‘? Senang je. Bukanlah bermaksud untuk puitis sangat. Cuma, ini adalah blog KETIGA aku, lepas yang first kat Friendster, and that second one kat Blogspot. Owh, by the way.. aku dah export SEMUA entry aku dari Blogspot ke sini. Cer check tengok – entry yang bermula Oktober 2008 ke bawah, tu semua dari Blogspot. Nak check sama ada betul aku dah tua or tak, leh la compare. Huhuu.

2. Aku anak Mama yang KETIGA. Yang sebenarnya keluar lepas Mama dah ‘ikat‘. Ya, sayalah pejuang yang tidak mengenal ‘sempadan’. YEAH!~ Hidup Sang Penjejak!!!

3. Arwah Abah ada TIGA mak. Semua dah arwah, termasuk Abah sendiri. Al Fatihah.

4. Isteri saya adalah dari percintaan saya yang KETIGA. Alhamdulillah.

5. Pemenang ketiga adalah yang disebut namanya dulu. Assautun Nida’ dari SMS Sultan Mohamad Jiwa, Kedah, adalah yang pertama dipanggil masa Ekspo Pembangunan dan Kecemerlangan Murid Peringkat Kebangsaan 1997. Huhuu.

6. Tempat kerja aku sekarang ni adalah yang KETIGA, setelah aku tamat study. Dan sekarang, dah 3 post aku lalui kat sini. Alhamdulillah.

7. Bahasa ketiga aku adalah Bahasa Matahari Terbit. Tapi aku dah tak ingat sangat, especially bab vocab. Just boleh baca Hiragana dengan Katakana je sekarang. Haih.. kena masuk kelas balik la ni…

8. Bulan ni bulan TIGA.

9. Jangan nak gatai mintak kat aku TIGA motif entry ni. Sebab, nak pikiaq satu per TIGA motif pun belum tentu lepaih!

______________________________

のませて   ください   もう   すこし
こんや   は   かえらない   かえりたくない
だれ   が   まつと   いう   の   あの   へや   で
そうよ   だれ   も   いないわ   いま  では

うたわないで   ください   その   うた   は
わかれた   あの ひと   を   おもい だすから
のめば   やけに   なみだ   もろくなる
こんな   あたしゆるして   ください

そと   は   ふゆ   の   あめ   まだ   やまぬ
この   むね   を   ぬらす  ように
かさ   が   ない わ  けじゃない   けれど
かえりたくない

もっと   よう   ほど   に   のんで   あの   ひと   を
わすれ たい から

わたし   を   すてた   あの ひと   を
いまさら   くやん   でも   しかたない   けど
みれん  ごころ   けせぬ   こんな   よる
おんな   ひとり   のむ   さけ   わびしい

よって   なんか   いないわ   ないて   ない

タバコ   の   けむり   めに   しみた   だけな の
わたし   よえば   いえ   に   かえります
あなた   そんな   しんぱい   しないで

そと   は   ふゆ   の   あめ   まだ   やまぬ
この   むね   を   ぬらす  ように
かさ   が   ない わ  けじゃない   けれど
かえりたくない

もっと   よう   ほど   に   のんで   あの   ひと   を
わすれ たい から
わすれ たい から

..credits to kaiyama akio.

p/s : Mari mengasah skill membaca anda, Incik Pa’it. Demi Kim Sensei (hang la, aku Kum), Sugan dan Ah Thiam.

p/p/s : Owh.. ada satu je yang tak TIGA – stesen tv tempat saya bekerja. Hahaha.

(‘-^)v

Advertisements

2 thoughts on “Tiga

  1. apa? Kim K? oh bukan.. jauh bezanya Kim K dengan Kim Sensei.. kiki..

    tahniah kerana berjaya membuatkan aku merangkak2 nk habiskan baca menatang yang aku tak paham sepatah haram pun.. cess..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s