The Eleventh Hour

Sana sini orang dok kecoh, menjadikan tarikh 11.11.11 ni terlebih keramat lak. Dah kalah orang ngangkung mintak nombot ekoq kat kuboq lak keramatnya. Haih.

Betui macam member aku tweet,Ianya hanya sekadar tarikh…“. Takdak apa yang salah kat statement tu. Sebelas haribulan sebelas duaribu sebelas ni hanya sekadar tarikh, cuma kecantikan dan ke-rare-annya saja yang buat orang pakat menggeletat terlebih. Hahaha.

Ya ya ya.. other than the fact that this unique date will only occur once in every MILLENIUM, bagi aku ia tetap hanya bermakna buat orang yang lahir, atau kahwin hari ni (Yes, you’re included. Tahniah, and moga kekal hingga akhir hayat. Jadi isteri yang solehah, ibu yang mithali, dan kekal sebagai anak yang berbudi. Amiin.). Tu saja. For the rest of us, ada benda lain yang lebih patut kita peringati. Iaitu? Ini:

Remembrance Day (also known as Poppy DayArmistice Day and Veterans Day) is a memorial day observed in Commonwealth countries since the end of World War I to remember the members of their armed forces who have died in the line of duty. This day, or alternative dates, are also recognized as special days for war remembrances in many non-Commonwealth countries. Remembrance Day is observed on 11 November to recall the official end of World War I on that date in 1918; hostilities formally ended “at the 11th hour of the 11th day of the 11th month” of 1918 with the German signing of the Armistice (“at the 11th hour” refers to the passing of the 11th hour, or 11:00 a.m.)

The day was specifically dedicated by King George V on 7 November 1919 as a day of remembrance of members of the armed forces who were killed during World War I. This was possibly done upon the suggestion of Edward George Honey to Wellesley Tudor Pole, who established two ceremonial periods of remembrance based on events in 1917.[1]

The red remembrance poppy has become a familiar emblem of Remembrance Day due to the poem “In Flanders Fields“. These poppies bloomed across some of the worst battlefields of Flanders in World War I, their brilliant red colour an appropriate symbol for the blood spilled in the war.

SUMBER : Wikipedia

See? Aku pun, kalau bukan boss aku seorang rakyat Kanada ni yang peringatkan masa dalam meeting, takkan tau punya benda ni. Walaupun majoriti negara Komanwel sambut, tapi sebab Tanah Melayu was not directly involved in WWI, it’s just intent for us to ignore. Kan? Kan?

Makanya, marilah kita memperingati saudara-saudara (uhum, ada, in fact RAMAI, yang seagama ye) yang telah terkorban dek kebodohan dan keterlanjuran otak-otak manusia yang tamak satu ketika dahulu ni. Ingat – war killed, kills, and will kill.. still. Berdasarkan tahap pemikiran, tingkah laku dan judgement pemimpin² zaman sekarang (yes, pencadang mahupun pembangkang, di dalam hatta di luar), WWIII is not that far away, gentlemen.

.

.

p/s : The man who decided to change at the twelfth hour, dies on the eleventh.

______________________________________________________________

You and me are the same
we don’t know or care who’s to blame
but we know that whoever holds the reins
nothing will change
our cause has gone insane..

And these wars, they can’t be won
and these wars, they can’t be won
and do you want them to go on
and on and on
why split these states
when there can be only one?

And must we do as we’re told?
must we do as we’re told?

You and me fall in line
to be punished for unproven crimes
and we know that there is no one we can trust; 
our ancient heroes, they are turning to dust! 

And these wars, they can’t be won
does anyone know or care how they begun?
they just promise to go on
and on and on
but soon we will see
there can be only one..

United States! 
United States! 
Of… 

Eurasia!

..credits to muse.

Advertisements

2 thoughts on “The Eleventh Hour

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s