Lagulagula

 .

Aku nak buat lagu.

Eh silap. Aku dah buat beberapa lagu.

Semuanya pasal classmate aku, Mr Tan namanya, cakap

Aiyaa Mr Jojoe aaa.. u tau main macam-macam, boleh nyanyi, tapi sayang laa u tak buat lagu.

(Lillahi Taala – itulah bahasanya!).

Setakat ni, aku dah ada 5 lagu.

Satu, aku dah nyanyi masa aku kawen.

Nak dengar, cari video tu. Kat Profile aku or Awis.

Tapi sebenarnya tu pun lagu ketiga yang aku tulis. Sebelum tu dah siap dua.

Lagi dua, lagu orang puteh.

Owh.. kalau macam tu, dah ada enam.

Yang ke-6 tu pun lagu orang puteh, tapi tak siap lagi.

Cuma, akan ada satu masalah bila orang tanya konsep.

Konsep apa kejadahnya kalau aku aci redah je?

Ada yang cam reggae. Ada yang ala-ala folk. Ada yang broadway.

Aku bukan pandai nak kelentong.

Aku tak ramas buku muzik. Aku cuma lahir gila muzik.

Dan tak cukup pandai untuk buat-buat pandai paham konsep apa semua pun.

Well, suka hati aku la.

Aku buat lagu yang aku suka. Bukan yang orang suka.

Aku buat lagu, siap lirik.

Nope, aku tak ikut mazhab Ajai. Itu, biar Keynoters ikut. Hehe.

Kadang dah siap lirik satu lagu, aku padam balik dan gantikan kosakatanya.

Pendek kata, aku perkosa lagu aku sendiri. Haha.

Nak dengar lagu aku?

Kasi aku 3 ribu, aku beli PC and system baru.

Baru best sikit.

.

Mekaseh.

.

p/s : Aku serius ni.

.

Advertisements

4 thoughts on “Lagulagula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s